Marmerimitatie en restauratie Pro

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2019 - 18/10/2019
9:00 am - 1:00 pm

Locatie
La Peinturette

Categorieën


In de zeventiende en achttiende eeuw waren marmerimitaties zeer in trek voor de decoratie van kerkelijke en ook wereldlijke gebouwen. Je moet maar eens een kerk binnenstappen en je zal bij nader toezien vaak moeten constateren dat het zo echt lijkende marmer in vele gevallen niets meer is dan een over hout geschilderde imitatie. Imitaties waren vooral zo populair omdat echte marmer en vooral het transport zo duur was. De kennis van het imiteren of nabootsen van marmer is eigenlijk de laatste decennia verloren gegaan. Toch hebben we deze kennis nog nodig al was het maar om de nodige restauraties te kunnen uitvoeren.
Deze cursus richt zich dan ook tot de vakman die zich wil bekwamen of bijscholen in de restauratietechnieken. We werken met authentieke glaci’s en oefenen de marmers op houten panelen. Volgende marmersoorten komen aan bod:

BLANC DE BRECHE (witte breukmarmer)
VERT DE MER (groengrijze marmer)
JAUNE DE SIENNE (gele breukmarmer)
MARQUINA NOIR (zwarte marmer met witte beadering)

De cursus duurt twee vijf halve werkdagen en kost 800 euro btw 21 % inclusief. Na ontvangst van betaling wordt een officiële factuur bezorgd. Zijn in deze prijs inbegrepen:
– Een syllabus
– De panelen
– Het gebruik van alle verven
– Koffie en versnaperingen

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.